RABALDERDANS

Rabalderdans er et tilbud i kreativ dans og bevegelse for barn i barnehagealder.


Gjennom ledet improvisasjon og oppgaver utfolder vi oss til ulik musikk, leker med bevegelse og utforsker hva vi kan gjøre med kroppen. Bevegelse og dans - “kroppens språk” - er i fokus som samspill og lek.

Barna kan komme i vanlige klær som er lette å bevege seg i, og de må gjerne være barbente. Det er fint om de voksne er med og danser sammen med barna når det er plass til det.

Det er også lov å ta med barn som er yngre enn 2 år. Opplegget er ikke spesielt tilrettelagt for de minste, men mange kan ha glede av å være med allikevel. 

Rabalderdans ØSTBYEN/LADEMOEN: 
Tirsdager kl. 17.00 - 17.45 (2-6 år) 
Sted: DansiT/Svartlamon - samme bygg som Svartlamon barnehage
Adresse: Strandveien 33

Rabalderdans VESTBYEN/HEIMDAL: 
Torsdager kl. 17.00 - 17.45 (2-6 år) 
Sted: Breidablikk aktivitetshus
Adresse: Anders Haarstads veg 2

Oppstart vår 2024: Uke 2

Dørene åpner kl. 16.50. Dansen starter kl. 17.00, og varer i 30-40 min.

Prøv å kom tidlig hvis barnet ditt trenger litt tid til å venne seg rommet. Hvis du har et veldig trygt eller viltert barn kan det være best å komme rett før det starter.

NB: Ytterdøren stenger når dansen starter, så det er viktig å komme presis!

Plasser reserveres via EVENTBRITE - se vår påmeldingsside for instruksjoner.

Pedagoger våren 2024 er Andrea Winsnes, Gunhild Løhre og Anna Thu Schmidt.
Les om pedagogene på vår pedagogside.

FORELDREGUIDE FOR RABALDERDANS

Nedenfor er noen nyttige punkter til foresatte om hvordan Rabalderdans er lagt opp, og om hvordan vi sammen skaper et best mulig miljø for aktiviteten.

  • Gi pedagogen ro til å forberede seg før dørene åpner. 
  • Barna kan ha på klær som er gode å bevege seg i. Gulvet er litt glatt, så barna må gjerne være barfot eller ha på sklisokker.
  • Snakk gjerne med pedagogen før eller etter timen hvis du har spørsmål eller informasjon om barnet ditt som pedagogen bør vite.
  • Hjelp barna med overgangen til fellesdansen som starter kl. 17.00. Fellesdansen varer i ca. 30-40 minutter.
  • Bli gjerne med inn og sitt i ringen i starten av fellesdansen hvis barnet trenger det, men trekk ut langs veggen når dansen kommer i gang og barna blir deltakende (med mindre du også er med og danser).
  • Under fellesdansen må de voksne være stille og gi fokus til dansen. Vi setter pris på om dere hjelper til med å repetere instruksjoner fra pedagogen hvis barna trenger det, men pass på å holde et lavt stemmenivå. Hvis de voksne skal snakke sammen om ting som ikke angår dansen må de bruke hviskestemme.
  • Bli gjerne med og dans, men ikke styr barnas bevegelser for mye. Hvis et barn opptrer litt passivt og helst vil observere er det helt greit - speiselt i de første møtene med aktiviteten. Barna skal få delta i sitt eget tempo.
  • Det er vanlig at barna kobler litt "av og på" og er inn og ut av leken, og det er helt i orden. Men hjelp gjerne barna med å holde fokus på dansen hvis de har behov for det - det har ikke pedagogen kapasitet til under økta. 
  • Barna skal få gå inn i sitt eget univers i løpet av dansen, men de må holde fokus på dans og bevegelse, ikke høylytt lek som forstyrrer opplegget. Hvis barnet ditt begynner å rope eller skrike høyt over lengre tid setter vi pris på om du tar med barnet ut til det har roet seg ned.
  • Ikke ta bilder eller film uten samtykke fra pedagogen og de andre foreldrene i rommet, og ikke legg ut bilder av andres barn i sosiale medier og på internett.