mandag 20. mai 2013

Rabalderdans 2. mai 2013

9 ivrige rabalderdansere møtte opp i dag! Det var deilig å ta av seg på bena og løpe barbeint rundt i dansesalen og utforske rommet. Yogamattene var også morsomme å leke seg med, tenk å trekke dem etter seg som en lang kappe eller rulle seg inn i dem som en pølse. Andre syntes vinduet og ”klatreveggen” var veldig spennende. Også gulvet da, det er kanskje det aller beste med hele rommet. Man kan aldri få nok av å skli og rulle rundt og gjøre akkurat hva man vil. Flere var ivrige på å prøve ting de hadde gjort sist Rabalderdans, og de var raskt i gang med å krype over gulvet på rare måter og bake-pizza-massasje.
I dag startet vi økta med å hilse på hender og føtter, og sjekke om de var klare til å danse. Det var de, og de kunne både vri seg og klappe og riste. Så satte bekken-motoren i gang, med et rrrr-rrrr-rrrr, for det er jo rrrr-rrrr-rrr-Rabalderdans, og alle hilste vi hverandre med et RA ! og et BAL ! og et DER !

Etterpå malte vi med hele kroppen, splætteblomster og jord og bittesmå prikker og slanger og lange linjer, vi malte med rumpa og hodet og nesa og knærne. Til slutt signerte vi det flotte kunstverket med nesa.

Så var det tid for å være helt stille og lytte. Sakte hørte vi en susende lyd nærme seg. Det var brusen fra havet og bølgene som slo mot land. Det var innmari kaldt å dyppe føttene nedi til å begynne med, og vi ble nesten helt stive og skjelvende. Men heldigvis hadde vi med oss badetøy og da var det ingen sak å stupe uti. Småfisk, blekksprut, sjøgress og haier svømte rundt der nede. Og da vi til slutt kom opp hadde vi jammen fått fiskehale som en havfrue, så beina var helt limt sammen! Det var ikke akkurat lett å hoppe sånn rundt på land. Jammen flaks at vi hadde en tryllestav så vi kunne trylle oss tilbake igjen! Det var godt å strekke ut beina etterpå, og vi strakk dem så laaangt som det gikk.

Nå kom tigrene frem fra jungelen. De snek seg rundt og krøp inn og ut av grottene og trestammene som de voksne laga med beina. Tigrene var store og sterke med skarpe hvite tenner, men de var også ganske myke og kosete. Til slutt rullet de seg rundt på bakken og gjorde en god tigerstrekk.

Og så var tiden kommet for å takke for dansen, og både hender og føtter fikk klappe for den fine dansen før de vinket hadebra. Så kom den aller siste premien - en deilig massasje for store og små... Velkommen tilbake alle sammen! 
:) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar