mandag 28. oktober 2013

Rabalderdans på dansefest!

Denne Rabalderdansen tok oss med på dansefest. Det møtte et titalls flotte små rabalderdansere, som virket ivrige etter å danse.

Vi startet med å vekke hendene våre, og gnidde dem fort sammen så de ble ganske varme. Vi la de varme hendene på skuldrene, på føttene, på hodet, og på magen og vi kjente varmen. Så trommet vi med hendene i gulvet mens vi ropte "rrrrrrr...", og som en gresshoppe hoppet vi opp så høyt vi kunne mens vi ropte "Rabalderdans!" Vi skulle på dansefest, og ville gjøre litt klart før den begynte. Vi vasket gulvet med hele kroppen, med magen og ryggen, armer og bein, - ja til og med pannen kunne vi vaske gulvet med. Så var det tid for å pynte. Vi pyntet med hendene rundt omkring i rommet, litt pynt her og litt pynt der. Noen sa de pyntet med duker, noen hengte opp bilder, mens andre hengte opp ballonger. Det ble kjempefint!

Så var tiden kommet for at rabalderdanserne skulle gå gjennom porten og inn til dansefest. Porten ble lang når alle de voksne stilte seg sammen. Rabalderdanserne danset seg gjennom porten flere ganger, og så var de endelig der. Den første dansen var en ringdans. Vi holdt hender i en stor ring, og gikk innover til ringen ble veldig liten og alle hodene møttes, og så gikk vi utover til ringen ble kjempestor igjen. Vi danset oss til høyre i ringen, og til venstre i ringen, og så danset vi med glade hender mot hverandre. På denne dansefesten var det mye forskjellig musikk. Vi kunne lytte til musikken og danse sånn som det føltes best å danse til den. Den neste sangen vi danset til var en rockesang. Mange danset to og to, noen med de voksne, mens andre danset seg gjennom rommet en og en. Vi rocka rundt i rommet!

Så kom en sang som var klassisk musikk med lette toner. Og vi danset både lett og sakte, med noen snurr og hopp av og til. Noen danset som om de var fugler, mens andre sa de var frosk. Så kom en artig rytmisk sang som vi skulle danse frys-leken til. Vi måtte holde ørene åpne og lytte til musikken. Vi danset sånn som vi ville og når musikken ble stoppet skulle vi stoppe i den bevegelsen vi var i og stå helt, helt stille. Det var ikke bare lett når man var midt i en snurr eller i et hopp! Men ørene var på stilk, og vi var kjempegode til å høre når musikken stoppet, - og startet igjen. Så kom en sang som vi skulle danse fort til over gulvet, fra den ene siden av rommet til den andre siden. Vi danset superfort, med raske føtter, hopp og rull på rompa. Det var som om vi danset i fortfilm! Til slutt kom en rolig sang som vi skulle danse til så seigt som sirup. Vi danset seig og sakte høyt og lavt, og sammen skapte vi virkelig en flott sirupdans!

Nå var dansefesten over og alle danset seg gjennom porten igjen. Tiden var inne for å ta seg noen gode pust. Vi hentet pusten med hendene mot munnen, og blåste hendene opp mot himmelen. Vi la oss ned på ryggen med hendene over øynene, helt stille, - nesten som om vi var usynlige. Og da fikk vi slappet av litt, før vi sa "takk for dansen og på gjensyn"!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar