fredag 20. mai 2016

TUMLEDANS for foreldre og barn 1-6 år

Rabalderdans prøver også ut noen økter med TUMLEDANS - et nytt konsept for foreldre og barn fra 1-6 år

Sted: DansiT
Dato/tid: Tirsdag 24. mai og torsdag 26. mai kl 17.00

Tilbudet er gratis, men krever påmelding på Eventbrite.
Både foreldre og barn bør ha på myke klær, og unngå knapper, glidelåser, ørdeobber, klokker eller smykker som kan være i veien når vi danser.

 
TUMLEDANS er eksperimentell dans og kontaktimprovisasjon mellom barn i alderen 1-6år og foreldre. Fokuset er på å la foreldre og barn bli trygge på de fysiske omgivelsene ved å leke sammen i kontakt mens de er i bevegelse. Timene skal gi barna økt selvtillit, bedre motoriske evner og opplevd mestring. Foreldrene kan også oppleve hvor gøy det er å bevege seg fritt, og få både bedre kontakt med barna og sine fysiske omgivelser.

Barn "forstår" eksperimentell dans helt av seg selv, mens voksne gjerne må læres opp litt. Barna skal få lov å klatre på foreldrene, klamre seg fast, - ikke bli holdt fast, men selv finne ut at det går an å være trygg på verden og stole på sine egne evner. Vi jobber for eksempel med å la barna oppleve så mange sider av aktivitetene som mulig. De skal få lov å falle litt. For den voksne krever dette en ny bevissthet om barnets balanse, bevegelse og posisjon, for å hindre barnet i å miste kontrollen. Den voksne blir et levende, kommuniserende klatrestativ, og utvikler dermed nærmere kontakt med og forståelse for barnets egen utforskning.


TUMLEDANS skal la barn og voksne komme nærmere hverandre, og utvikle ordløs kommunikasjon gjennom å ha det gøy sammen, høyt og lavt!

Barn bruker alle sanser for å lære, og berøring er det første og største verktøyet de bruker for å forstå verden og bli trygge. Tumledans er et rammeverk for å la foreldrene ta enda mere del i den fysiske utforskningen, læringen og kontakten med verden som barna utforsker. I tillegg er det et verktøy for samhandling og tilknytning mellom foreldre og barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar