lørdag 23. november 2013

I vinterland

Rabalderdansen var i vinterland denne gangen, og 10 rabalderdansere var med og danset. Snøen lavet ned fra høyt i himmelen, og ned til bakken. Trippende høyt på tå og med armene strekt opp til himmelen var vi snøen med fingrene. Vinden tok snøen inn i piruetter og vi snurret rundt og rundt. Det snødde mye, og det ble til slutt et vakkert teppe av myk, hvit snø rundt oss. Vi lagde snøballer, som vi trillet til enda større snøballer, som ble til store snøkuler, og som vi satte sammen til en stor snømann. Så danset vi rundt som snømenn, runde og glade.

Vi tok på oss ski og staver, og danset skidansen. Med lange steg og store armtak kom vi oss fremover, og til og med bakover! Noen foreslo at vi kunne gå fort på ski, så vi suste av sted i høy fart forbi hverandre. Da måtte vi passe på å ikke renne inn i noen, og å svinge unna i god tid. Å kjøre slalom kunne vi også, og vi svingte fra side til side med rompa og føtter. Svisj, svisj, svisj!
Vi tråkket opp en løype som skulle bli forløpet til et skihopp. Alle rabalderdanserne, med ski på beina, stilte seg på rekke bak hverandre og vi tråkket med museskritt sidelengs. Vi måtte tråkke flere ganger fram og tilbake for å trampe ned snøen. Vi ville jo ha mest mulig fart frem til hoppet! Løypa ble ferdig, og rabalderdanserne gikk til toppen av løypa, ja til toppen av bakken, og stilte seg klar for skihopping. Med superfart hoppet vi, èn etter èn, og av og til flere samtidig. For noen flotte hopp vi gjorde! Høyt opp i lufta og med fine nedslag! Vi prøvde også å rulle med hele kroppen over hoppet, og det gikk kjempebra. Noen ble litt svimle, men det gikk heldigvis fort over.

De voksne hjalp til å lage snø med et blafrende stort stoffstykke, og rabalderdanserne danset i fryd under snøen. Vi møtte snøen med hendene, og vi la oss ned på ryggen og møtte snøen med føttene. Vi krøyp rundt under snøen, og det føltes litt som om vi var i en snøhule. Vi lagde store flotte snøengler både på magen og på ryggen. Så prøvde vi å blåse bort snøen som kom dalende ned, og da måtte vi puste dypt, fra dypt ned i magen. Og jo, vi fikk da faktisk til å blåse bort noe av snøen! Til slutt la vi oss ned i den myke snøen, som magisk nok hadde blitt til typen "varm snø", og vi slappet av og nøt å kjenne snøfnugg dale ned på ansiktet med fingrene. Rabalderdansen i vinterland var over, og vi gleder oss over at det endelig er vinter! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar