søndag 8. desember 2013

Rabalderdans på ei øde øy

I disse førjulstider er det mye aktiviteter og gjøremål som skal skje i familier, og det er ikke alt man har lyst til som man får tid til. Det møtte likevel opp en liten gruppe rabalderdansere denne nest siste Rabalderdansen år 2013.

Vi begynte dansen med å ta en syngedans til solen. Vi strekte oss godt og ble litt varme. Så fant vi ut at vi skulle på en flytur til et sted langt borte. Vi var fly med armene og seilte rundt på himmelen.  Vi landet med flyet på magen på havet, rett ved en øde øy. Her var ingen mennesker, men et mangfoldig dyre og planteliv. Siden vi landet på vannet, måtte vi padle oss inn til land i hver vår kano. Vi satt på rompa og kom oss fremover. På stranda til denne øde øya var det mange mange skilpadder som var på vei ut i vannet. Og vi fulgte dem krabbende ned til vannet og sørget for at de kom seg trygt avgårde. Så sto vi på stranda og så inn mot en frodig og grønn jungel. Vi bestemte oss for å gå inn i jungelen på oppdagelsesferd, og dro avgårde mellom trær, under busker, løftet på steiner og slengte oss i lianer. Det var mange flotte planter og dyr her.

Plutselig så vi en gruppe apekatter høyt oppe i trærne, og vi prøvde å si "hei" til dem, men de ble litt redde og for avsted fra tretopp til tretopp. Vi fulgte etter, fordi vi ville hilse på dem og vise at vi var snille. Endelig stoppet de og vi fikk komme nære. De var i flotte farger disse apekattene; rosa, blå og brune apekatter. Apekattene var veldig nyskjerrige på oss og vi ville prate med dem, men siden vi ikke snakker samme språk så måtte vi bruke kroppsspråk. Vi fortalte med kroppen (og ikke stemmen) at vi var barn, som hadde flydd hit til øya, hvor vi hadde møtt skilpadder og slengt oss i trærne, og at nå ville vi gjerne danse med apekattene hvis de hadde lyst. Apekattene forsto oss! Og vi danset glade sammen til trommemusikk. Etter dansen ville apekattene at vi skulle følge etter dem til et hemmelig sted, og vi ble med på en lang rekke. Vi for over og under steiner og trær, krabbende, trippende på tå og rullende, og kom til slutt frem til en vakker foss. Vi kjente på vannet med stortåa, og det var deilig varmt vann. Alle hoppet uti og svømte rundt. Så var det en apekatt som fortalte oss at det var en skatt på bunnen av vannet, som de hadde mistet for mange år siden, men som de så gjerne ville ha igjen. Vi ville gjerne hjelpe apekattene med å få skatten tilbake, så vi dukket under vannet og svømte helt ned til bunnen. Der fant vi flere kister og nøkler, og da vi åpnet dem fant vi forskjellige ting. Blå diamanter og flotte dansehatter. Dette var dansekostymene til apene som de hadde savnet i så altfor lang tid. De ble kjempeglade for at vi hadde hjulpet dem, og danset seg avgårde oppover og bortover i trærne med dansekostymene på. Vi vinket farvel til våre nye venner, for nå var det blitt sent og det var på tide å fly hjem. Reisen og rabalderdansen var over for i dag, og vi hadde fine minner å tenke tilbake på. Kanskje vi kan besøke denne øya en gang igjen snart?

Det er altså èn gang igjen med Rabalderdans før jul, så velkommen skal dere være den 12.desember!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar