onsdag 5. februar 2014

Rabalderdans med hendene!

Mange rabalderdansere møtte opp denne dagen, og vi danset i hånddanseland. Hendene har sine egne bevegelser og kan danse mange danser, det fant vi fort ut. Hendenes første dans var å slå i gulvet og så hoppet vi opp i været mens vi ropte Rrrrrabalderdans! Så sto vi på bena, rett opp og ned, og vi strekte hendene opp så høyt vi kunne slik at hele kroppen ble så lang som en tynn gummistrikk. Og så strekte vi hendene så lavt vi kunne, ja helt ned til bakken, og da ble kroppen til en liten ball. Vi gjorde dette om og om igjen, litt raskere for hver gang, og til slutt gikk det så fort at vi ble skikkelig varme!

Vi tok frem maleskrinet, et stort skrin med all verdens mulige farger. Vi duppet hendene i maling og malte rundt på gulvet med store og små håndbevegelser. Det ble et riktig flott gulvmaleri! Så tok vi regnbuens farger på hendene og malte mange små og store regnbuer rundt i rommet. Noen tok maling på føttene også, og albuene, og hodet, - ja vi malte regnbuer med mange forskjellige kroppsdeler. Og gjett om det ble fargerikt og fint!


Så sto vi på den ene siden av rommet, mens èn sto foran de andre. Vi danset speildansen. Den ène som sto foran danset sakte med hendene, mens vi andre skulle speile dansen så godt vi kunne, det vil si - danse helt likt som den ène. Alle var helt stille og fulgte nøye med. Og alle som ville fikk prøve å være den ène. Det ble et fokusert og magisk øyeblikk.

Når speildansen var over kom sangen "Er du veldig glad og vet det, ja så klapp...", og vi stilte oss i ring og gjorde alle bevegelsene som de sa vi skulle gjøre i sangen. Klapp og knips og tramp og så videre. Noen av rabalderdanserne kunne sangen fra før og sang med, andre lyttet godt og danset med.

Så begynte det å regne, med fingrene lagde vi regndråper som dalte ned. Og vi danset i regnet, rundt omkring i hele rommet, - i lufta i hopp, på gulvet i ruller og kryping, og stående, gående og løpende. Det var herlig å danse i regnet!

Nå var rabalderdansen nær slutten for denne gang, og vi satte oss tett sammen i en ring. Hendene masserte sidemannens skuldre slik at alle fikk litt massasje, og det var fint å slappe av. Vi la oss ned på ryggen med øynene lukket for å puste noen gode pust, så vi kunne kjenne at kroppen slappet av enda mer. Rabalderdansen for denne gang var over, og vi ga en stor applaus til hverandre før vi sa takk og på gjensyn!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar