mandag 24. februar 2014

Rabalderdans på bøljan blå

Vi dro til sjøs i denne rabalderdansen. Først reiste vi i små båter over små bølger, og det gynget små bølger gjennom hele kroppen. Vi kunne kjenne bølgene både i hver enkelt kroppsdel, og i mange kroppsdeler samtidig. Og så gynget vi i store båter over store bølger, og bølgene i kroppen ble kjempestore, og disse rugget i hele kroppen. Vi ble kastet fra side til side i rommet med bølgene, og vi forsøkte å holde oss på linje så alle kunne surfe på den samme bølgen. Dette var ikke lett, for noen fikk alltid litt for mye fart og iver. Å surfe bølgene var uansett veldig gøy, og vi prøvde ulike måter; sidelengs, framlengs, nært vannet, og høyt opp.

Midt der ute på havet skulle vi på et oppdrag, nemlig å rydde på havets bunn. For der, på havets bunn, finnes det mye skrap og skatter, som ikke trenger å ligge der. Vi tok på dykkeutstyr som gjorde at vi kunne puste under vann og vi dykket under og lette rundt på bunnen hver for oss. Og gjett om vi fant mye rart! Vi svømte opp i samlet klynge til et stort lasteskip med det vi hadde funnet og la det i et hjørne og skylte av det med dusjer med ferskvann som vi lagde med kroppen.

Så begynte vi å leke med alle tingene vi hadde funnet, og uten å bruke ord, bare med kroppen og bevegelser, skulle vi vise de andre hva det var vi lekte med. Det var sykler og hatter og smykker og rullebrett og baller og ja, mye mye mer. Hvis vi hadde lyst kunne vi herme etter hverandres bevegelser, og da var det noen ganger to og to som gjorde de samme bevegelsene, og kanskje fler også. Plutselig gjorde alle det samme, og vi alle syklet på hver vår skrapsykkel rundt i rommet.

Tiden var kommet for å ro hjemover i en stor robåt. Vi satte oss tettitett og rodde med samme rytme. Alle måtte ta åretak samtidig for at vi skulle få fart på robåten. For et samarbeid! Vi kom frem til stranda varme og fornøyde. Noen vasset med bena i vannet, andre badet og svømte rundt for å kjøle seg ned. Til slutt la vi oss på den deilige sanden og pustet ut og hvilte godt. For nå var rabalderdans ferdig for denne gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar